Thursday, May 28, 2009


Which Baby Are You?


P retty/handsome. Loves to dress up. Easily bored. Has that someone always on his/her mind. TalkativeFussy. loves music. pretty/handsome. Loves to dress up.Seldom shows emotions. Takes time to recover when hurt..Active in games.independent personality. Sensitive.Knows how to make friends. Down-to-Earth.. Stubborn.Loves to chat. Loves those who love them. Very good person.Repost this in 5 mins and you will meet someone new in 8 days that will perfectly balance your personality.


Abstract thoughts. Loves reality and abstract. Intelligent and clever. Changing personality. Attractive. sexiest out of everyone. Temperamental. Quiet, shy and humble. Honest and loyal. Determined to reach goals. Loves freedom.. Rebellious when restricted. Loves aggressiveness. Too sensitive and easily hurt. Gets angry really easily but does not show it. Dislikes unnecessary things. Loves making friends but rarely shows it. Horny. Daring and stubborn. Ambitious. Realizing dreams and hopes.. Sharp. Loves entertainment and leisure. Romantic on the inside not outside. Superstitious and ludicrous. Spendthrift. Tries to learn to show emotions. Repost this in 5 mins and you will talk to someone new and realize that you are a perfect match.


Attractive personality. sexy. Affectionate Shy and reserved. Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Loves peace and serenity. Sensitive to others. Great kisser. Easily angered. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Observant and assesses others.If you repost this in the next 5 mins, you will meet your new love in 8 days.


Suave and compromising. Funny and humorous. Stubborn. Very talkative. Calm and cool. Kind and sympathetic. Concerned and detailed. Loyal. Does work well with others. Very confident. Sensitive. Positive Attitude. Thinking generous. Good memory. Clever and knowledgeable. Loves to look for information. Able to cheer evryone up and/or make them laugh. Able to motivate oneself and others. Understanding. Fun to be around. Outgoing. Hyper.. Bubbly personality. Secretive. Boy/girl crazy. Loves sports, music, leisure and traveling... Systematic.. hott but has brains. If you repost this in 5 mins, a cutie that's caught your eye will introduce themself and you will realize that you are very much alike in the next 2 days.


Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards oppisite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination.. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts... Loves traveling. Dislike being at home. Restless. Not having many children. Hardworking. High spirited. If you repost this in the next 5 minutes, you will become close to someone you do not speak to much in the next 4 days.


You've got the best personality and are an absolute pleasure to be around. You love to make new friends and be outgoing.. You are a great flirt and more than likely have an a very attractive partner. a wicked hottie. It is also more than likely that you have a massive record collection. You have a great choice in films, and may one day become a famous actor/actress yourself - heck, you've got the looks for it!!! IN the next 6 days you will meet someone that may possibly become oneof your closest friends, if you repost this in 5 minutes.


Fun to be with. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quiet unless excited or tensed. Takes pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people's feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Moody and easily hurt. Witty and sparkly. spazzy at times. Not revengeful. Forgiving but never forgets. dislikes nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving... Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp.. Judges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be alone. Always broods about the past and the old friends. Waits for friends. Never looks for friends. Not aggressive unless provoked. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover. Repost this in the next 5 mins and your reputation will boost someway in the next 12 days


outgoing personality. takes risks. feeds on attention. no self control. kind hearted. self confident. loud and boisterous. VERY revengeful.. easy to get along with and talk to. has an "every thing's peachy" attitude. likes talking and singing. loves music. daydreamer. easily distracted. Hates not being trusted. BIG imagination. loves to be loved. hates studying. in need of "that someone". longs for freedom. rebellious when withheld or restricted. lives by "no pain no gain" caring. always a suspect. playful. mysterious. "charming" or "beautiful" to everyone. stubborn. curious. independent. strong willed. a fighter. repost in 5 mins and you will meet the love of your life sometime next month.


Active and dynamic. Mysterious. Bottle up the feelings.
You won't ever know what's going on in their heads, except for the chosen few.Decisive and haste but tends to regret.
Attractive and affectionate to oneself. Strong mentality. Loves attention. Diplomatic. Consoling, friendly and solves people's problems. Always busy in finding ways to relieve world's problems,
but during this they tend to neglect themself. Near and dear people
should see to it that they don't forget themself completely
while caring for others all the time. Brave and fearless.
Adventurous. Loving and caring. Suave and generous.
Usually you have many friends. Enjoys to make love. Emotional. Stubborn. Hasty. Good memory. Moving, motivates oneself and others. Loves to travel and explore. Sometimes sexy in a way that only their lover can understand. if you do not repost this in the next 5 mins, someone very close to you will become mad at you in the
next 8 days.


Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the center. Inner and physical beauty. Lies but doesn't pretend. Gets angry often. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends.. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care to control emotions. Unpredictable. Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them all. repost this in 5 mins or you will not meet the love of your life for 10 years.


Trustworthy and loyal. Very passionate and dangerous. Wild at times. Knows how to have fun. Sexy and mysterious. Everyone is drawn towards your inner and outer beauty and independent personality. Playful, but secretive. Very emotional and temperamental sometimes. Meets new people easily and very social in a group. Fearless and independent. Can hold their own. Stands out in a crowd. Essentially very smart. Usually, the greatest men are born in this month. If you ever begin a relationship with someone from this month, hold on to them because their one of a kind. repost in 5 mins & you will excell in a major event coming up sometime this month.


This straight-up means ur the most good-looking person possible... better than all of these other months! Loyal and generous. Patriotic. Competitive in everything. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Easy to talk to, though hard to understand. Thinks far with vision, yet complicated to know. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having lots of ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating, tends to delay. Choosy and always wants the best. Temperamental. Funny and humorous. Loves to joke. Good debating skills. Has that someone always on his/her mind. Talkative. Daydreamer. Friendly. Knows how to make friends. Abiding. Able to show character. one guy/girl kind of person. Loveable. Easily hurt. Prone to getting colds. loves music. pretty/handsome. Loves to dress up. Easily bored. Fussy. Seldom shows emotions. Takes time to recover when hurt. Sensitive. [A hott new guy/girl will catch your eye & you will catch theirs too in the next 6 days, if you repost in 5min]

Stacy di Starhill

Abis jer show stacy kat Sacc mall..kitaorang terus gerak ke umah untie..duduk2 jap...dan terus g ke Starhills...semenjak tau jer stacy ada kat starhills terus bgtau cik jumpa dia dan anip disana...bayangkan kitaorang main redah jer kawasan untuk para tetamu dan arits2..hehehhe...siap makan dan minum lagi kat sitew..macam kitaorang ni tetamu vvip jer kan??? Sebelum artis2 lalu red karpet ni..kitaorang dah rasmikannya berangan jd artis jap..
Stacy yg kelihatan simple tp comel gitewww...dengan dress hitamnya...

menengok artis2 yg turun dr escelator....
Jeng jeng jeng...bakal pelakon terbaik wanita ni.....jangan memain..keh keh keh keh....

Wednesday, May 27, 2009

sTaCY Di SaCC Mall

Seawal pukul 12.30 lana dan haori merempit menggunakan "awan terbang" milik haori ke SACC sesampai disana menunggu cik liza,untie,dan uncle untuk melihat show stacy...lepas tu kitaorang melePak di McD shah alam sambil menunggu cik abby yanty...
Haruslah bergambar dengan stacy dahulukan sebelum pulang...
Lana & Haori masuk contest download lagu stacy...sapa yg menang dan download paling banyak boleh bawak stacy balik lana delete semua lagu2 dalam hp...huhuuhu..
Stacy yang agak cute pada aritewww...

sekfan time(makan time)...betul ker tu ejaan tu ???

time lepak2 kat McD ada plak skuad era myvi datang buat contest kat apa lagi kitaorang amik peluang la nak menang adiah kan..senang jer soalan dia...

kami yg mereng memeriahkan MENTOR

haliuuuuu!!!salam....!!!hari ahad aritew kitaorang telah memeriahkan MENTOR musim ke3 kat mbsa...memang besh!!dengan bersorak bagai...dengan aksi2 kami yg macam kanak2 rebina...huahuahua..memang besh!!!dan enjoy da pics k...
Ala2 gaya ultraman yg nak terbangkan diri....
ni dia..wajah2 yg akan membintangi filem "CHARLIE'S ANGLE" versi sfc...huakkaka( ada gaya tak??)
alalalala..comelnyer muka sesorang....comel tak kami???(SILA CAKAP COMEL OK!!!!)
3 wanita melayu terakhir yg memeriahkan MENTOR....
Cara2 untuk terbangkan diri yg diajar oleh cik liza "terbang"...huhuhuhuhu..boleh ker terbang ni??
::sis abby::>>apa jugak budak2 ni buat???
:::mea:::>>>kak lana buat apa tu???
:::lana:::>>>erkk tak nak periksa dalam perut cik liza ni ada cacing kerawet ke tak...
:::liza:::>>>oh my god!!!!dalam perut lana rupanya banyak cacing kerawet....!!!

Sunday, May 24, 2009


huhu 2 orang jejaka dalam harapan untuk anip semoga cita2 untuk menjadi modeling tercapai...(kalo nak jd model silalah makan banyak infragrow supaya badan tu tak la melidi macam tu...) dan juga cita2 kamu paling besar iaitu dapat menjadi BOYPREN stacy...huahuahua...semoga tercapai k...untuk capik plak..lepas g kuantan jgn menggatai mengorat orang2 kuantan tu ek...belajar elok2...hehehe...dont be the 'buaya darat'...hehehe(jgn marah...)
sesi memacahkan dinding umah untie dengan paduan suara kami bertiga...huahuahua..

sopiahhhh yg memalu kucing nak makan banyak..dia senayer makan paling banyak semalam...huahuahua(ampun sopiah...)
sesi buat terapi muka keatas anip...ramuannya kek MU!!!seorang teruna dan 2 orang anak dara yg merasai makanan yg cukup enak malam tu... lagi2 sis abby tu..tgklah muka dia yg merasai makanan tuu....
Ini orang kalo ada sesi menyanyi bglah dia...memang dia sesapa yg ada kenduri kawen nak jemput jd penyanyi jemputan.. jgn lupa jemputlah dia....
motipp membuat mimik muka mereka begitew??adakah mereka tidak menyukai MU??apapun say no to MU!!!!sokonglah MALAYSIA!!!!!

Sunday, May 17, 2009

Tag From Abg Lan....

1-Cari gambar yang anda suka
2-Jelaskan tentang gambar itu
3-Kemudian jawab soalan-soalan yang diberikan
Ingatkah lagi situasi ini????hahaha...memang havoc,gempak,best,superb dan macam2 lagi la time ni...kalo kita perhatikan banyak aksi2 menarik dalam gambar tu..hiks hiks...

Suka gler gambar ni....semua tengah lompat keceriaan seperti kanak2 tadika dapat gula2..hiks hiks...tapi memang best gler waktu ni...
The Questions:
1-Apa makanan terakhir yang ada makan
Ermmm...bubur jerk...demam katakan...aishhh lama bebenar demamnya ni...huk..huk..
2-Apakah minuman terakhir yang anda minum?
100 plus...untuk menambahkan garam galian dalam badan yg sedang demam ni...
3-Apa rancangan television terakhir yang ada tonton
Siaran ulangan konsert final af7...(semata2 nak tengok stacy jerk....)
4-Adakah anda suka rancangan tersebut
Tahun ni tak beberapa nak tahun lepas minat gler la..sebab ada stacy kan???hikhik
5-Apa yang anda sedang lakukan?
Sedang mengimbau kenangan silam bersama kengkawan...hikhik..
6-Apa perkara terakhir anda lakukan sebelum menjawab tag ini
Tengah membuat satu pekerjaan paling best sekali dalam dunia ni.....iaitu ''TIDUR''
7-Apakah pakaian terakhir yang anda pakai
T-shirt berwarna hijau yg di beli di melaka....murah janji selesa...hikhik
8-Apakah yang anda akan lakukan selepas ini
ermmm..mungkin pergi melayari mimpi diatas katil....hikhik...but before tu nak tgk vc stacy kat konsert af7 semalam...
9-Apakah bentuk sms yang terakhir anda terima
Dari kawan yang baru jer melahirkan baby girl..nama anak dia 'kasih nuriman'...

Sunday, May 10, 2009

AKTIVITI SEMPENA HARI IBU ni disediakan oleh mia...bukan apa untuk beberapa post kali ni mia yg sediakan sebab kesian kak lana dia penat baru balik dr kursus kat seperti tahun2 yg lepas aktiviti kitaorang adalah memasak... pukul 8 sebenarnya kitaorang mula memasak..awal tak???hahaha teringat 3 tahun lepas masa tu nak masak sikit lagi kak lana nak bakar dapur tu...nasib baik cepat padam api tu...itewwlah gayanya kalo jarang masuk dapur...kui3...kitaorang amik masa 2 jam nak masak..kalo tahun2 lepas sampai 3 ada improvement dr segi masa..kui3..bak kata abah..boleh kebulur kalo tunggu kitaorang yg masak..hahaha jangan marah ya menu kita ari ni semua mia yg pilih disebabkan kak lana tak da masa beli barang so menu2 adalah....1)GULAI DAGING 2)IKAN KEMBUNG MASAK LEMAK 3)JELLY KISMIS


Saturday, May 9, 2009

MY 1ST TAG 1st time mia buat tag..sebab TUAN EMPUNYA LAPTOP tak ada kat dalam kebosanan ini mia try wat tag ni...tag ni datangnya dr haori...

What is your Fav perfume?
REXONA..tapi selalu pakai kak lana punyer jer...

Do you own a gun?
GUN???senjata paling berguna adalah MULUT..sebab senang kalo ada apa2 jerit jer...kui3..

Do you get nervous before doctor appointments?
YAAAAA....selalu takut nak jumpa doktor..takut kena injection...

What’s your favorite piece of jewelry?

Favorite hobby?

Name 3 thoughts at this exact moment?
-aku dah bosan..dah bosan yeahh yeahhh...
-lapar...(makan jer keje kan?)
-tak tau buat apa...

Name 3 drinks you regularly drink?
-air kosong
-100 plus

3 current worries?
-masalah kesihatan
-tak tau nak masak apa untuk mama esok...

Current hate right now?
-tak suka keadaan yg sunyik...BENCIIIIIII...

Favorite place to be?
-nak tengok laut...

Where would you like to go?
-nak gi PENANG balik..kui3..yang kali ni harap2 tak ella yg datang mengganggu..

What shirt are you wearing?
-t-shirt liverpool warna putih...

Favorite color?

Would you be a pirate?
PIRATE??buat apa nak mencurik ni???tp dalam criter PIRATES OF THE CARRIBEAN tu ensem2...i like..

What songs do you sing in the shower?
-tak selalunya lagu slow2..

Favorite Girl’s Name?
-of coz la nama sendiri NUR AMIERA..

Favorite Boy’s name?
nak taruk nama bf i boleh???hahaha...

What’s in your pocket right now?
-seluar ni tak da poket...

Last thing that made you laugh?
-tengok diari af7...time isma jatuh dari kerusi..kelakar tul lah...

Worst injury you’ve ever had?
-YAAA...masalah gastrik...

Named 5 person to do this tag.
-tak tau nak tag saper...pesan kak lana sapa yg nampak tag ni yg belum jawab lagi..tolonglah jawab...kui3..



1) Nyatakan siapakah yang telah mengetag anda!
Nak kena taruk nama dia ker???ok seorang yg pemalu kalo 1st time kita jumpa dia..dia adalah abg lan!!! atau pun lebih mahsyur di panggil PUTERI SOSTRODOYONO ADRIANA DANIELLE BAMBANG SUSILO...

2) Letakkan gambar anda zaman kanak-kanak yang paling anda suka... Sebanyak yang anda suka, dan nyatakan umur anda di dalam foto itu

Korang cuba teka ni sapa??lana atau mia? lana...berapa bulan ek masa ni..tak ingat..kecik2 lagi dah pandai tersenyum...masa ni kalo tak salah sehari sebelum cukur jambul kot...ntah..tak tau...hehehe..comel tak??

Yang budak dalam buaian ni mia...hahha..comel jer kannn??masa ni time cukur jambul kat umah..
Gambar ni masa umur lana 10 tahun dan mia 7 tahun..tengah makan eskrem masa ni...sebab mia merengek2 nak eskrem masa tu...

3) Senaraikan 5 kejadian menarik untuk dikongsikan sewaktu anda kecil (kemalangan, perkara memalukan dan sebagainya)


1)Ermmm...ada satu kejadian yg menimpa lana sewaktu kecik2 dulu yg satu family,saudara mara,jiran2 rumah alhamdulilah sampai sekarang still lagi hidup dan dapat kenal anda2 semua yg baca blog ni...

2) Pernah accident sebanyak 3 kali...dah kata nama pun budak lasak..satu dengan basikal..masa naik basikal tu terlanggar dengan motor..hohoho tercampak jugak la badan ni.pakai baju kurung plak masa tu..memang tak reti duduk diam..hehehe..dan accident yg kedua dengan motor jugak..kaki patah..dekat sebulan kaki tu berbalut.yg ketiga..tangan plak yg masa tu tgh bergaduh dengan apa lagi bg sikit teakwando kat dorang..hehehe

3)Masa kecik2 dulu selalu kena kejar dengan anjing...pernah sekali tu anjing tu dia cakar kain sekolah sebab masa tu time nak balik sekolah..kawan2 kaco anjing ..lana plak yg kena kejar..tak adil2...

4)Pernah menjadi pelajar contoh kat sekolah....bangga lepas tu...selalu dapat demerit dan jugak selalu masuk bilik disiplin..wakakkaka..jahat tau time dulu2...

5)Pernah bergaduh dengan budak2 lelaki...bukan gaduh saja2 tp budak2 lelaki tu kaco budak perempuan apa lagi takkan nak tgk jer kann tolong la budak perempuan tu..bayangkan 3 lelaki lawan satu perempuan...memang masa tu ada luka sana sini la kat alahamdulilah budak perempuan tu selamat....


-aku ni nakal sebenarnya masa kecik dulu.tangan aku dan termasuklah bahu kiri dan kanan aku sumanya pernah patah.hahha.betapa nakalnya aku.tu lah padahnya.aku suka tangkap gamba.pantang nampak orang pegang camera memang aku melaram habis habisan .selalunya yang jadi mangsa adalah bf aku and kak lana.masa aku kecik2 dulu ,banyak kenangan aku ngan family aku.mak aku nih paling suka tangkap gamba.masa sebelum nak kuar p beraya pon nak tangkap gamba.huhu

-dulu..aku x ingat masa tuh umo aku bape tahun..aku pernah jatoh tingkap umah aku.abis berdarah dahi aku.kalau korang perasan n korang tengok muka aku tol2..still ada lagi parut kat dahi aku.itu tandanya aku budak baik.

-pernah ada orang nak jadikan aku anak angkat mama tak nak..tak sanggup nak pisah dengan anak sendiri..

-Ermm lagi satu aku pernah masuk hospital..meraung2 tak nak tido nasib baik kak lana temankan aku tido hospital..baik kakak aku tu sebenarnya walaupun aku selalu marah2 la..dia tu blur jerrr..

-Pun sama macam kakak aku pernah masuk bilik disiplin kat memula masuk sekolah dulu banyak cikgu2 disiplin tegur..'awak ni adik suliana ye?'...sah-sah kakak aku tu banyak buat masalah kat sekolah....

4) Apa nama panggilan anda sewaktu kecil...

Dulu2 sampai sekarang jiran2 still pggil comel..sebab arwah nenek yg skang dah besar ada kawan2 panggil budak bersih....hohoho

Dorang selalu panggil 'bulat'..adakah sebab muka aku yg bulatt??tp mama selalu panggil adik walaupun aku bukan anak bongsu...

Wednesday, May 6, 2009


Adoii menjawab tag je la terima kasih kepada haori yg skang rajin mentag saya....sekurang2nya adalah entry untuk blog saya...tak gitewww???

What cloth you wearing now?
t-shirt dan jugak kain batikk..wakak tak da la..seluar tido...

What colour is it?
merah dan itam...

When your last meet with someone you love?
love??erkk...tak pernah jumpa sebab tak pernah ada...

Do you want to meet him/her again?
tak boleh jawab soalan

What the last thing you eat?
eskremm..bersama cik flyingliza dan jugak cik jezzysunshine...

air coke..adoii batuk2 pun minum air sejuk...

Favourite food?
ada banyak ni...nak kena senaraikan ker???

Favourite drinks?
banyak gak...

Favourite colours?
hijau,kelabu,itam,dan putih...

Favourite place to be?
insyaalah..mesir dan disneyland...

Favourite song?
banyak la....berpuluh2 rasanya...

Are you happy with your given name?
alhamdulilah saya bersyukur atas nama yg diberi...

What is the one thing you like to do alone?
1)memasang puzzle2 dalam bilik
2)melukis..sebab malu nak tunjuk lukisan sendiri...

What’s a major fear or yours?

Do you know anyone famous?
famous dari segi apa tu???if selebriti stacy....

Describe your bed.
ermmm queen saiz...skang pki cadar warna ijau..kebanyakan cadar memang warna hijau pun...

What do you carry with you at all times?
duit,ic,kad atm,dan skang hp tak da sebab tertinggal kat kereta cik flyingliza..huhuhu

Do you prefer to stand out or blend in?

What kind of first impression do you think you give people?
ntah...orang lain jer yg boleh menilai saya...

Favorite communication method?
sms.ym..dan surat menyurat..macma orang dulu2..

What is your hidden talent?
ntah...saya pun tak tau...tak pernah terpikir apa bakat tersembunyi ni...anda fikir apa???

Do you own a Bible?

Do you have a problem changing clothes in front of friends?
huhuhu yes..walaupun dah kenal still segan....

What should you be doing instead of this?
ermmm...ingat nak cakap2 dengan mia...dah lama tak bercerita dengan dia..

Who was the last person who called you?
cik flying liza....nak bgtau hp tertinggal dalam kereta dia...

Are you ready?
ready??ready apa ni??nak kawen??adoiii soalan cuba biar terang...dah la i ni blur orang nyer...

What is the last gift you gave someone?
erm..cenderahati kot rasanya.hehehe..

Does everything happen for a reason?
ya ya ya...

Do you consider yourself to be a nice person?
harap2 la...

Have you ever pierced your own body part or that of someone else?
no no no...

Do you cry in front of your friends?
susah la nak nangis depan orang..sebab selalu kalo sedeyh akan still senyum tak tau la kalo dah sedeyh sangat nanti kan...

Would you die to save the life of someone you dearly love?
ntah...belum pernah terpikir untuk itew...tapi if orang tu pernah berbakti pada kita..insyaalalh kot..hehehe

Do you have any married friends?
yes...banyak dah kawen

What was your first job?
kerja kat yayasan buah pinggang...tolong mereka yg sedang sakit..kesian...lgpun boleh bleja tentang kesihatan..

What’s the strangest thing that’s happened to you in the past week?
alhamdulilah ada sedikit sedeyh minggu ni..tak tau kenapa hati ni suram jer sejak akhir2 ni...wahhh ayat...

You have a crush, don’t you?

erm...boleh tak nanti2 tulis nama dorang??

Do you talk a lot?
tengok keadaan dan orang disekeliling...

Who was the last person you talked to in person?
cik flyingliza dan cik jezzyjasmine...

What are your plans for the weekend?
ermm tak tau insyaallah nak melawat seseorang walaupun baru jer kejap td jumpa...

How much money would it take for you to give up the internet for a year?
rm60 x setahun...berapa tu agak2...

Where’s your ideal marriage location?
adoiii..tak pernah terpikir langsung pasal kawen2 ni....tapi kalo nak lain dr yg lain..nak dalam gua ..boleh???

How long have you known your best friends?
ermmm dr sekolah dia dah tak da dah...

What are you listening to?
tengah mendengar mia membebel sesorang ni...ada sesapa boleh tolong buat mia diam tak???

What was the last thing you laughed at?
baca blog cik flyingliza..dan jugak tetibe teringat pasal burger lana yg terbang td masa makan...adoii malu...

What do you wish you were doing right now?
kalo leh...nak keluar dengan kawan2 lama sikit..sebab nanti susah nak jumpa..

What musical instrument do you wish you could play?
kalo leh tabla...dan dram...

If you could speak any language, which language would you speak?
jawa...dan bahasa mandarin ...sebab nanti senang...

Sunday, May 3, 2009


3 Entry post kali ni adalah menjawab tag2 orang yg lama dah mengetag tp tak sempat nak ni tag dr nik...

1.How late did you stay up last night and why?
ermmm dalam pukul 3 pagi..sebab tengah pasang rangka kayu klcc..

2.What's the connection between you and the last person you texted?
dari client..nak taya pasal loan kereta dia approved ke tak..pepagi dah sms....

3.Have you ever kissed someone whose name started with a E?
'E'??jawapannya ada selalu panggil mama...

4.Have you ever dated someone longer than a year?
so far tak pernah ada langsung...

5.Who was the last person you talked to on the phone?
dari peminat stacy yg nak beli baju sfc...terima kasih kerana membeli tau...

6.Ever kissed anyone 18 or older?
pernah..banyak kali...hahaha...mestilah pernah...

7.Do you miss anyone?
ermmm...yes..ada la 2 3 orang...rindu gler dengan mereka...

8.What does your 8th text message say?
dari mia...''kak lana boleh tolong belikan topup rm10??''

9.Have you held hands with anyone today?
belum tak tau la kejap lagi mungkin ada kot...

10.Do you regret anything?
YESSSS!!!wahhhh kalo leh nak ulang balik time tu...menyesal giler2 tahap gunung kinabalu dah bertahun berlalu so amik pengajaran jer dr apa yg berlaku..harap2 tak berulang lagi...

11.What are you excited about?
kalo ada orang ajak bercuti dan dapat main permainan alat kawalan jauh serta beli komik2 baru....wahhh terujaaa..

12.Plans for tonight?
tengok mentor..'tunjuk ajarku sifu..' bersama kawan2 yg havoc lagi meletop..mesti gempak nanti sura kitaorang ..hahahha

13.Seven days from now will you be in a relationship?
insyaallah...ntah..jodoh ditangan tuhann..cewahhh ayattt...

14.What are you doing tomorrow?
g kerja...dan maybe esok ada meeting so kena get ready untuk meeting..

15.Do you like to cuddle?
ermmm...sometimes kot....ntah...

16.What are your plans for the weekend?
ermmm...banyak tak tau dapat buat semua ker tak...hiks hiks

17.Whats your hair look like today?
ohhh sungguh ikal mayang tu la..ingat nak potong rambut la...

18.What are you doing right now?
tengah bersilat...hahaha..tak la..tengah menjawab tag ni sambit tengah tengok hasil kerja rangka kayu klcc yg baru disiapkan..

19.What was the last thing you ate?
nasik,daging masak kicap dan juga udang masak sambal...sedapppppppp

20.Ever go camping
pernahhhh...banyak kali masa sekolah baru2 ni kat penang la..adoiiiii seramm yg kali ni punyerrr...

21.Have you ever lost anything down a toilet?
YES!!!!hanphone....baru jer guna 2 dah lama dah masa tu...present dr abah...

22.Do you like birds?
tengok jenis burung...kalo yang cute suka la...

23.Biggest annoyance in your life right now?
kepada pendatang tanpa izin yang melakukan perkara2 yg tak senonoh dan suka hati jer buat macam2 kat malaysia ni....adoiiii...memang boleh buat darah tinggi jerk tengok kelakuan dorang...

24.Who do you tell everything to?
jarang la...selalunya simpan sendiri jerk...

26.What color is your hair? ada simpan cita2 untuk warnakan rambut warna merah....nampak garang gitewww

27.Would you kiss the last person you kissed, again?
erkkkk..tak tau..tengok la sapa yg bertuah tu..wakakakak

28.Are you happy?
so far....YESSS!!!moga2 akan happy berpanjangan....aminnn

29.Where were you an hour ago?
memasak...kata nak jadi anak yg solehah...hahahah

30.Do you have any tattoo/piercings?
dont have....kalo leh tak nak...haram kan???

31.Do you hate your ex boyfriend/girlfriend?
erkkk tak leh jawab soalan ni..sebab tak pernah soalan berikutnya...

32.Do you drink bottled water?

33.Can you make yourself sneeze?
tak boleh...

34.Do you fall for people easily?
wahhh soalan...erm rasanya tak kot....

35.What are you listening to right now?
lagu dari kru-perpisahan terasing...

36.How has the week been?
minggu paling sebok sampai takda masa nak bukak alhamdulillah semua ya berjalan dengan lancar...

37.Are you too forgiving?
hahah..selalu kena marah sebab sikap yg satu ni nak buat macam mana...tak leh nak marah lama2...

38.Do you think you'll be a good mother/father?
mudah-mudahan....aminnnn....doakan la ek...

39.What is the last thing you spent money on?
beli topup rm10 untuk mia...

40.Congratulations! You just had a baby boy whats his name?
alamak untuk baby boy belum tau lagi la..untuk yg girl jer dah pikirkan..wahhhhh..

41.Last thing you bought at the mall?
sehelai baju...ada sale masa tu..rembat la apa lagiiii......heheheh

42.Tell me about the shirt you're wearing?
sekarang tengah pki baju warna sebab nak joging jap lagi...baju ni dibeli oleh mama..murah jer...hehehe

43.Do you take the escalator, elevator or steps?
kalo pergi kerja selalu guna kalo kat shopping mall naik escalator la...

44.Last time you were at the playground?
lama gilerrrr tak mainnnnnnnnnn....adoiii rindunya time budak2 dulu...

45.Do you order more when you don't have to pay?
ohhh tak da lahh..dah kata tak da duit...ikat perut la sikit...

46.Sports you've played?
wahh banyak ni...tapi paling best..futsal,bola sepak,paintball,bowling,badminton..alamak nak taruk lgii tp nanti panjang la sangat..

47.What did your last text say, and whos it from?
ermmmm macma dah jawab jer soalan ni....dr client...

48.What are you obsessed with?
dengan benda2 yg esotik...memang teringin sangat nak tengok benda2 macam tu...

49.Would you rather skydive or bungee jump?
nakkkk asngat mainnnn....mesti best kan kalo dapat naik....

50.What's one place you would like to visit.
harap2 gold cost dan jugak disneyland....sebab ada banyak permainan kat sana....

51.How are you feeling today?
alahamdulillah rasa happy jer ni...

52.Last restaurant you went to?
restaurant bayu kinabalu..milik mr.president sfc..iaiatu en.kosmanto alberto....

53.Do you like someone right now?
ermmm ada kot....

54.Do you have a dirty mind?
yessss....wakakkaka...lagi2 kalo bab2 nak kenakan orang...heheehhe

55.What would you do if you saw a person fall down a flight of stairs?
ohhh kesian la kalo tak tolong...insyaallah akan tolong rasanya..

56.Anything weird happen to you recently?
ermmm tak ada......

57.Person you want to tag
tak ada..sebab semua macam dah buatkannnnn???

Saturday, May 2, 2009


1. Apakah tindakan anda bila terdengar bunyi kilat atau petir?
cakap pada diri..ohhh nak hujan selalunya mama yg suruh tutup suiz electrik..katanya untuk keselamatan...
2. Reaksi anda bila orang mengutuk anda?
of coz ada perasaan lepas tu senyum jer
3. Reaksi anda bile terjumpe artis kegemaran anda?
(tengah pikirkan 1st time jumpa stacy ni...hahah) ok..senyum dulu dan kenalkan diri..selalunya 1st time jumpa mesti akan control ayu la kan...
4. Maxis or Celcom? Which one you prefer?
MAXIS..dan seluruh ahli keluarga saya menggunakan maxis..saya telah menggunakan maxis selama 5 tahun...
5. Nyatakan 3 bad habit anda.
1-kuat gelak
2-selalu buat parents susah ati.(jahatkan???)
3-terlalu mempercayai orang
6. Apa yang anda akan lakukan jika orang lain sibuk akan hal anda?
alahai i akan ucapkan terima kasih bebanyak kat dia sebab sudi gak yg take care tentang diri ini...
7. Adakah anda mempunyai ramai peminat?
erkkk...tak tau...dan tak pernah amik tau pun..kalo ada tu tq2 very much k..
8. Honestly, what do you like about urself?
suka gelak..tak tau sebab apa..kalo sedeyh pun gelak.kalo suka pun gelak...pelik2..
9. What is your heigt and weight?
pasal berat ni konpius sikit..ari tu timbang kat genting 60kg...lepas tu timbang lg 50 la plak..adoyaiii..tinggi plak 160cm...
10. Ape reaksi anda apabila anda terkentut dgn kuat/busuk di khalayak ramai?
erkk buat tak tau laaaa...apa lagiiii..lepas tu tuduh orang sebelah yang buat...wakakakak...boleh tak???
1. State the date you have declared with your 1st couple
tak pernah ada tak tau...
2. Adakah anda akan terus berhubung dengan your bf/gf jika anda sudah clash?
maybe kot...tengok keadaan..
3. Ape yang akan anda lakukan bile anda merindui bf/gf anda?
adoiiiii...skang pun tak ada bf tak dapat nak jawab soalan maybe selalunya kalo rindu kita akan ingat kat dia kan??
4. Adakah anda mempercayai bf/gf anda sratos pratos?
ermmm bak kata orang2 tua jangan mempercayai manusia sangat...ntah...
5. How was your first date wif your couple?
tak tau nak jawab macam mana untuk soalan ini.....
6. Adekah anda rase bf/gf anda seorang yang pandai memujuk?
tak tau sebab saya tak da bf lagi...
7. Ape reaksi anda dan ape yang anda lakukan apabile kredit bf/gf anda dihabiskan untuk orang len?
mungkin tak kesah sangat kot..mungkin orang lain tu ada kecemasan nak guna kredit...apapun tu hak dia nak kasi ker tak..
8. What are you going to do when your bestiest have a relationship wif your ex?
tak pernah ada ex-bf so tak tau...
9. Adakah anda akan menelefon bf/gf anda apabila dsuruh oleh bf/gf anda?
mungkin kot...kalo ada kredit call la..kalo tak da..utus surat pun boleh....buat macam orang dulu2...romantik gitewww...
10. Ape reaksi anda bile mendapat tahu bf/gf anda masih berhubung dengan ex mereka?
itewww hak if berhubung untuk tujuan baik ok la..kalo takkk baikkk..time tu gak putus..boleh tak???wakakkaka..adoiiii
p/s: kepada haori..maaf jika tak dapat menjawab soalan anda dengan sempurna sebab saya belum lagi ada boypren....apapun tq2 sebab tag saya...


Terima kasih kepada cik adriana danielle yang sudi mentag saya...amatlah terharu dan berbangga sekali saya nak menjawabnya...dengan ini saya telah berbesar hati untuk menjawab tag layanlahhh...

1.Org luar sana x kenal kamu.Perjelaskan siapa kamu?
alamak...selalunya tengok keadaan yg penting masa berkenalan mesti senyum dulu...

2.Sikap kamu yang 'mantap'?
soalan apakah ini???'mantap'??ntah...tak boleh pikirlah untuk jawapannya..

3.Sikap kamu yang sangat jelek?
ermmm...mungkin kuat gelak kot...

4.Apakah gajet yang kamu sentiasa bawa?
hanphone..dan semua tulang temulang dalam badan..tu pun di paggil gajetkan???

5.Dah berapa HP kamu pakai selama neh? Senaraikan brandsnya.Jenama HP yang sedang kamu gunakan sekarang?
ermmm...alamak nak kena ingat semua hanphone balik ni...ntah tak ingat..skang tgh pki nokia dan sony sony ericson tu tak guna dah sebab dah nyawa2 ikan jerk..

6.Siapa bestfriend kamu?
semua kawan2ku...skema ya itu hakikatnya...

7.Siapa yang kamu sayang selain family kamu?Kenapa kamu sayang dia?
kalo tak letak nama boleh tak???dan tak nak jawab kenapa sayang dia......wahhhh..mana ada lahhhh....

8.Lagi 10 tahun kamu jadi apa?
kalo leh nak jd seorang anak yg baik..sebab selalu buat parent marah2..hahaha..biasalah anak yg nakal...

9.Kata-kata hikmah yang pernah kamu dengar & paling kamu suka?
1)hargai orang yg berada disekeliling anda sementara dorang masih ada
2)pikirkanlah kenapa anda dilahirkan dimuka bumi ini

10.Dalam blog kamu,sudah ada berapa follower?
10 orang..

11.Senaraikan followers yang kamu suka? (Tak kira kuantiti) Kenapa?
adoiiii semuanya suka...semuanya best2 dan amatlah berterima kasih kerana menjadi follower

12.Makhluk Tuhan paling HOT mahu di Tag?
cik liza suci,cik jasmin,en.kose,dan kalo boleh stacy if dia tengok blog ni...

  © Blogger templates Newspaper III by 2008

Back to TOP